طرز تهیه خورشت آلو با اردک: یک غذای شمالی اصیل و خوشمزه
خورشت آلو با اردک یکی از غذاهای خوشمزه گیلانی است که برای مجالس اعیونی و حتی دورهمیهای شاهانه، بسیار مناسب است. این غذا فوقالعاده خوشمزه بوده و یکی از مجلسیترین غذاهای گیلانی به شمار میرود. همان طور که از نام خوش رنگ و لعاب این غذای شمالی معلوم بوده، این غذا از آلو مسما و گوشت اردک درست شده است. به صورت کلی با دو ساعت زمان بردن، این غذای خوش طعم و شاهانه، درست خواهد شد. در ادامه نینیبان شما را با طرز تهیه این غذای خوشمزه و بی نظیر، آشنا خواهد کرد.
مواد لازم:
- یک عدد گوشت اردک
- ۲۰۰ گرم پیاز داغ سرخ شده
- ۱۵۰ گرم آلو مسما
- یک قاشق غذاخوری رب گوجه فرنگی
- دو قاشق غذاخوری زعفران دم کرده
- دو قاشق غذاخوری رب انار ملس یا شیرین
- نمک، فلفل و زردچوبه به میزان لازم
طرز تهیه خورشت آلو با اردک:
برای طرز تهیه خورشت آلو با اردک، اول از همه یک اردک تمیز شده تهیه کنید. میتوانید اردک را به صورت درسته شسته و داخل خورشت بیندازید. همچنین میتوانید آن را به قطعات کوچکتر نیز تقسیم کنید. حالا خوب بشویید و اجازه دهید کامل آب آن، گرفته شود.
یک تابه بگذارید و گوشت اردک را با نمک، زردچوبه و فلفل به همراه روغن، خوب سرخ کنید. جوری گوشت اردک را سرخ کنید که کاملا تمام طرفهای آن، طلایی شود. حالا یک قابلمه برداشته و اندازه یک لیتر آب و کمی روغن بریزید. گوشتهای اردک را در آن انداخته و بگذارید درون قابلمه خوب بپزد.
در این فاصله، شما میتوانید رب گوجه فرنگی را در یک تابه با کمی روغن سرخ کنید. این کار باعث میشود خامی رب، گرفته شود. بعد از آن، بهتر است زعفران دم کرده را اضافه کرده و خوب با پیاز مخلوط کنید. رب انار را به همین مخلوط اضافه کرده و خوب هم بزنید. در آخر نمک، فلفل و زردچوبه زده و آلو مسماها را اضافه کنید.
این ترکیب را داخل قابلمه گوشت اردک ریخته و اجازه دهید تا دو ساعت خوب بپزد تا جا بیفتد. میتوانید کمی زعفران نگه دارید و در آخر بر روی گوشت اردک در حال پخت بریزید تا خوشرنگتر شود و بوی بد آن را هم بگیرد. خورشت آلو با گوشت اردک شما بعد از دو ساعت جا میافتد و آماده سرو است. میتوانید آن را با سبزی تزئین کنید. نوش جان!
سخن آخر
این غذای خوشمزه گیلانی به راحتی و بدون دردسر در خانه درست میشود. میتوانید این خورشت را با برنج یا حتی بدون برنج، همراه با نان سرو کنید. آیا شما تا به حال این غذای خوشمزه را امتحان کردهاید؟ تجربیات خود را با ما در میان بگذارید.