طرز تهیه شله زرد و تزیین با دارچین و خلال بادام

طرز تهیه شله زرد و تزیین با دارچین و خلال بادام

طرز تهیه شله زرد در شهرهای مختلف کمی با هم فرق می‌کند. با این حال این دسر خوشمزه و خوشرنگ، طرفداران زیادی هم دارد. امروزه از این دسر به عنوان پیش غذا استفاده می‌کنند. در مراسم‌های مجلسی و مذهبی، این خوراک خوش طعم زعفرانی، بسیار خواهان دارد. از آن جایی که این دسر سنتی ایرانی بدون برنج سرو می‌شود، خوش خوراک بوده و برای نذری، کاربرد زیادی دارد. اگر می‌خواهید دورهمی‌های خود را شیرین و منحصر به فرد کنید، کافی است این خوراک را بر اساس دستور تهیه زیر، طبخ نمایید.طرز تهیه شله زرد

مواد لازم:

  • 2 لیوان خرده برنج یا برنج نیم دانه
  • 4 لیوان شکر
  • 1 لیوان گلاب
  • 100 گرم کره
  • 2 قاشق غذاخوری زعفران دم کرده
  • 1 قاشق چای خوری نمک
  • بادام، خلال بادام و دارچین برای تزئین به مقدار لازم

طرز تهیه شله زرد:

برای طرز تهیه شله زرد، اول از همه برنج را خوب تمیز کنید. برنج را سه بار بشویید تا کامل تمیز شود. در آخرین شستشو، آب آن را دور بریزید. در هنگام شستن با دست برنج‌ها را زیر و رو کنید تا کثیفی و خاک برنج، گرفته شود. در آخر آب برنج باید کاملا صاف و زلال باشد.طرز تهیه شله زرد

در مرحله بعد داخل یک قابلمه یک لیوان آب و یک لیوان گلاب را با برنج بریزید. قابلمه را کنار بگذارید تا به مدت 40 دقیقه برنج، خوب خیس بخورد. در این فاصله بادام‌ها را درون یک کاسه آب ولرم بریزید تا کامل خیس بخورند. در حدی بادام‌ها خیس بخورند که پوست قهوه‌ای آن، قابل جدا کردن باشد.دسر ایرانی

وقتی 40 دقیقه از خیس کردن برنج گذشت، هشت لیوان آب به برنج اضافه کنید. قابلمه را روی حرارت و شعله ملایم بگذارید تا به جوش بیاید. اگر برنج کف کرد کافی است با یک ملاقه یا کفگیر، کف روی آن را بگیرید. در این مرحله برنج را خوب تست کنید. هنگامی که بیرون برنج پخته بود؛ اما وسط آن هنوز کمی سفت بود شکر را اضافه نمایید. وقتی شکر را ریختید مدام هم بزنید تا ته نگیرد.شله زرد برای نذری

زعفران، نمک و بادام خیس خورده خلال شده را به برنج اضافه کنید. آن قدر هم بزنید تا شله زرد قوام پیدا کند. بعد از آن که حالت کمی سفت و شل گرفت و به قوام آمد، داخل ظرف بریرید. با خلال بادام و دارچین تزئین کنید. نوش جان!یک خوراک مقوی و خوشمزه

سخن آخر در رابطه با طرز تهیه شله زرد

می‌توانید اضافه شله زرد را در یک ظرف در بسته داخل یخچال نگه دارید. البته بهتر است بدانید این دسر، بعد از در یخچال ماندن آب می‌اندازد. در نهایت دوباره باید آن را روی حرارت بگذارید تا آب اضافه‌اش کشیده شود. می‌توانید آن را برای عصرانه درست کنید و از طعم لذیذش، لذت ببرید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا