کیک های خانگی یکی از پرطرفدار ترین کیک ها هستند که در انواع مدل و طعم و به روش های مختلف تهیه می شوند. معمولا طرز تهیه سختی ندارند و به سادگی در خانه درست می شوند و حتی شما می توانید در دورهمی ها و مهمانی ها آن ها را با چای سرو کنید.
در ادامه این مطلب در طرزتهیه چند مدل کیک های خانگی پرطرفدار با ما باشید:
1-کیک فنجانی
همه ما عاشق کیک های خانگی تزیین شده خامهای هستیم، اما بعضی وقتها آنقدر مشغلههای زندگی زیاد میشود که زمان درست کردن و تزیین کردن کیک را نداریم ولی هوس یک دسر خانگی خوشمزه کردیم. کیک فنجانی یکی از کیک های خانگی ساده است که بدون دردسر میتوانید در خانه و در چند دقیقه درست کنید و لذت ببرید.
مواد لازم:
¼پیمانهآرد
¼پیمانهشکر
¼قاشق چایخوریبیکینگ پودر
نوک قاشق چایخوری نمک
2قاشق غذاخوریپودر کاکائو
¼پیمانهشیر پرچرب
¼قاشق چایخوریپودر قهوه فوری
2قاشق غذاخوریروغن مایع
¼قاشق چایخوریوانیل
2قاشق غذاخوریشکلات تخته ای خرد شده
طرز تهیه
1-در یک کاسه، آرد، پودر کاکائو، بیکینگ پودر، نمک، پودر قهوه فوری، وانیل و شکر را بریزید و خوب مخلوط کنید.
2-شیر و روغن را اضافه کنید و با همزن دستی مخلوط کنید.
3-مایه کیک را درون فنجانی که بتوانید درون مایکروویو قرار دهید بریزید. شکلاتهای خرد شده را هم روی مایه کیک بریزید.
4-فنجان را درون مایکروویو قرار دهید تا کیک پف کند و پخته شود.
5-زمان پخت کیک فنجانی با توجه به قدرت مایکروویو میتواند متفاوت باشد ولی چیزی حدود 80 الی 90 ثانیه زمان برای پخت کیک لازم است.
6-کیک را با یک اسکوپ بستنی وانیلی یا پودر قند تزیین کنید.
2-کیک لیمو
استفاده از مرکبات برای پخت انواع کیک های خانگی بسیار مرسوم است. یک یا دو قاشق چایخوری از رنده پوست مرکبات کافی است تا یک کیک وانیلی معمولی را به یک دسر میوهای خوشمزه تبدیل کنند. کیک پرتقالی، چیزکیک لیمو، تارت لیمو و پرتقال، کیک نارنگی از جمله کیکها و دسرهایی هستند که میتوانید با مرکبات درست کنید.
مواد لازم
120گرمکره در دمای اتاق
200گرمشکر
½قاشق چایخوریوانیل
رنده 3 عدد پوست لیمو
3عددتخم مرغ در دمای اتاق
½1پیمانهآرد
2قاشق چایخوری بیکینگ پودر
½قاشق چایخوری نمک
½پیمانهماست
2قاشق غذاخوریآبلیمو تازه
مواد لازم برای سیروپ لیمو
50 گرمشکر
2قاشق غذاخوریآبلیمو
طرز تهیه
1-در یک کاسه بزرگ کره و شکر را با همزن برقی مخلوط کنید تا رنگ کره روشن شوند و بافتی کرمی پیدا کند. (حدود 10 دقیقه)
2-سپس وانیل را اضافه کنید
3-با رنده ریز پوست 3 عدد لیمو را رنده کنید و به مواد اضافه کنید.
4-تخم مرغها را یکی یکی به مواد اضافه کنید و بعد از اضافه کردن هر تخم مرغ برای 1 دقیقه مواد را با همزن برقی مخلوط کنید.
5-بعد از اضافه کردن همه تخم مرغها نمک، بیکینگ پودر و آرد را باهم الک کنید و در 2 مرحله به مایه کیک اضافه کنید و با همزن برقی مخلوط کنید تا یکدست شوند.
6-سپس ماست و آبلیمو تازه را اضافه کنید و مخلوط کنید.
7-یک قالب لوف 9×25 سانتیمتری انتخاب کنید و کف آن را با کاغذ روغنی بپوشانید و کمی چرب کنید.
8-قالب را درون فر که از قبل با دمای 160 درجه سانتیگراد روشن کرده اید قرار دهید. حدود 60 دقیقه طول میکشد تا کیک به خوبی بپزد. البته این کیک در قالب گرد با ارتفاع کمتر زمان پخت کمتری هم دارد پس به این نکته توجه داشته باشید.
9-بعد از پخت کیک را از فر بیرون بیاورید و اجازه دهید کمی از حرارت بیوفتد.
10-برای درست کردن سیروپ لیمو شکر و آبلیمو را با هم مخلوط کنید و در مایکروویو بگذارید تا با حرارت ملایم شکر درون آبلیمو حل شود.
11-زمانی که کیک هنوز گرم است روی کیک را با خلال دندان سوراخهای ریزی ایجاد کنید.
12-سیروپ را روی کیک بریزید تا به درون کیک نفوذ کند. میتوانید سیروپ را با یک براش روی کیک کاملا پخش کنید.
13-صبر کنید تا کیک کاملا خنک شود و سیروپ جذب کیک شود.
14-کیک را برش بزنید و سرو کنید.
3-کیک دو رنگ
کیک دو رنگ یا کیک ماربل، یکی از کیک های خانگی با بافت فشرده و مرطوب است که با ترکیب کیک وانیلی و شکلاتی پخته میشود. تاریخ منابع چاپی که طرز تهیه کیک دو رنگ در آنها آورده شده به ربع آخر قرن نوزدهم برمیگردد. در دستور پختهای اولیه این کیک از شیره و مواد دیگر برای تیره کردن رنگ کیک استفاده میکردند. برای درست کردن این کیک معمولا از قالب لوف استفاده میشود ولی شما میتوانید از قالب گرد هم استفاده کنید.
مواد لازم
½1پیمانهآرد
1قاشق چایخوریبیکینگ پودر
½قاشق چایخوریجوش شیرین
¼قاشق چایخورینمک
¾پیمانهکره نرم شده
¾پیمانهشکر
2عددتخم مرغ بزرگ
½قاشق چایخوریوانیل
1پیمانهباترمیلک
¼پیمانهپودر کاکائو
⅓پیمانهشکلات تختهای آب شده
طرز تهیه
1-در یک کاسه بزرگ، آرد، بیکینگ پودر، جوش شیرین و نمک را مخلوط کنید.
2-در یک کاسه دیگر کره و شکر را با همزن برقی مخلوط کنید تا رنگ کره روشن شود و حالت کرمی و نرم پیدا کند. (چیزی حدود 5 دقیقه)
3-تخم مرغها را یکی یکی اضافه کنید و با همزن برقی مخلوط کنید. سپس وانیل را اضافه کنید.
4-سپس آرام آرام ½ مخلوط مواد خشک را به مایه کیک اضافه کنید و با همزن مخلوط کنید. بعد از اضافه کردن همه آرد و یکدست شدن مایه کیک، باترمیلک را اضافه کنید و مخلوط کنید.
5-½ مایه کیک را در یک کاسه دیگر بریزید و با پود کاکائو و شکلات تختهای آب شده مخلوط کنید تا یکدست شود.
5-نصف دیگر مخلوط مواد خشک را به باقیمانده مایه کیک اضافه کنید و باهمزن مخلوط کنید.
6-کف قالب را با کاغذ روغنی بپوشانید و دیوارهها را با کمی روغن چرب کنید.
7-یک قالب لوف 20×13 سانتیمتری برای این مقدار مایه کیک لازم است.
8-چند قاشق از مایه کیک ساده را کف قالب با فاصله از هم بریزید. سپس بین مایه کیک ساده را با خمیر شکلاتی پر کنید و با یک سیخ چوبی به صورت مارپیچ طرحهایی روی خمیر ایجاد کنید.
9-به همین ترتیب مایه شکلاتی و ساده را لایه لایه درون قالب بریزید و با سیخ چوبی روی آن طرح ایجاد کنید تا وقتی که همه مواد به قالب انتقال پیدا کنند.
10-قالب را درون فر با دمای 180 درجه سانتیگراد که از قبل گرم شده قرار دهید.
11-زمان پخت این کیک چیزی حدود 40 الی 50 دقیقه است.
12-بعد از خنک شدن کیک، آن را برش بزنید و با چای سرو کنید.
سخن آخر
کیک های خانگی علاوه بر داشتن مواد اولیه سالم و با کیفیت، با عشق و علاقه و به بهانههای مختلف مثل تولدها و سالگردها یا سایر جشنهای خانوادگی پخته میشوند. وجه مشترک اکثر کیک های خانگی طعم کره و بافت اسفنجی نرم آنهاست که در خانههای ایرانی معمولا همراه چای سرو میشوند.
روغن زرد و عسل را نباید داخل یخچال بگذاریم