مربا زردآلو از انواع مربا ها می باشد که بسیار شیرین و دلچسب است شما می توانید این مربای لذیذ را به آسانی تهیه کنید
مربای زردآلو خانگی را میتوان مثل مرباهای خوشمزه مجلسی که در برخی از میهمانی ها سرو می شود، تهیه کرد بشرط آنکه آموزش پخت مربا را درست و مرحله به مرحله طبق آنچه در این بخش از آموزش آشپزی نمناک گفته ایم، پیش ببرید.
از مهمتین خواص زردآلو میتوان به این موارد اشاره کرد که منبع عالی بتاکاروتن است که در بدن به ویتامین A تبدیل می شود و به سلامتی چشم ها، پوست، مو، دهان و … کمک می کند. زرد آلو یکی از میوه های پر کاربردی می باشد که می توان به شیوه های مختلفی از آن استفاده کرد. به عنوان مثال کمپوت زرد آلو، لواشک، زرد آلو خشک و همچنین مربای زرد آلو که ما در ادامه طرز تهیه این مربا را برای شما آماده کرده ایم.
مرحله اول : یک کیلو زرد آلو را شسته و از وسط ببرید و هسته های آن را خارج کنید.
مرحله دوم :داخل یک قابلمه مناسب یک لایه زرد آلو بچینید.
مرحله سوم :یک لایه شکر نیز روی زرد آلو ها بریزید.
مرحله چهارم : دوبار یک لایه زرد آلو روی شکر ها ریخته سپس روی آن شکر بریزید این کار را تا اتمام زرد آلو ها انجام دهید.
مرحله پنجم :درب قابلمه زرد آلو ها را بگذارید و اجازه دهید تا حدود 12 الی 24 ساعت در یخچال باقی بماند و زرد آلوها آب بیاندازد.
مرحله ششم :قابلمه حاوی زرد آلو شکر را روی حرارت متوسط قرار دهید تا به جوش آید.
مرحله هفتم : زمانی که زرد آلوها به جوش آمدند کفی روی آن ایجاد میشود که باید با کمک یک قاشق این کف را برداشته و در یک ظرف جداگانه نگه دارید.
مرحله هشتم :گلاب را به مربا زرد آلو اضافه کنید و هم بزنید.
مرحله نهم :زعفران را نیز به مربا افزوده و هم بزنید تا هم مربا خوش رنگ تر و هم خوش عطر تر بشود.
مرحله دهم : پس از اینکه مربا کمی جوش خورد برای داشتن ظاهری بهتر، زرد آلوهای نرم شده را از مربا خارج کنید.
مرحله یازدهم :اجازه دهید تا شربت قوام خود را پیدا کند و حالا کفی که ابتدا جدا کرده اید و حاوی مقداری شربت است، را به شربت درون قابلمه اضافه کنید.
مرحله دوازدهم :پس از اینکه شربت قوام پیدا کرد زردآلو ها را به شربت اضافه کنید.
مرحله سیزدهم : در آخر جوهر لیمو را به مربا اضفه کنید.
مرحله چهاردهم : بگذارید تا مربا در قابلمه خنک شود سپس داخل ظرفی که می خواهید مربا را در آن نگه داری کنید بریزید.
نکات مهم در طرز تهیه مربا زرد آلو له شده و درسته
این مربا به دو روش تهیه می شود روش دوم به این صورت است که شکر را با مقدار آب حل می کنند سپس زرد آلو های هسته گرفته شده را به آن اضافه می کنند و با مقداری زعفران آن را می بپزند.
برای تهیه مربای زردآلوی له شده، میتوانید مرحله ای که زردآلوها را جدا میکنیم، را از دستور تهیه خود حذف کرده و اجازه دهید زردآلوها خوب نرم شود.
به جای جوهرلیمو می توانید از آبلیمو نیز استفاده کنید. ولی جوهر لیمو از شکرک زدن مربا جلوگیری می کند.
نکات تکمیلی در مورد مربای زردآلو
و زمان پخت و انتظار آن در حدود 20دقیقه است .
مربای زردآلو را می توانید در وعده میان وعده – سرو کنید .