طرز تهیه کاچی برای پریودی
“کاچی زایمان” یک دسر بسیار خوشمزه و مقوی است که برای پریودی و بعد از زایمان بسیار توصیه می شود تا انرژی از دست رفته را بدست آورید.
طرز تهیه کاچی پریودی
معروف ترین طرز تهیه کاچی با آرد سفید، رسپی کاچی زعفرانی مجلسی به روش تبریزی هاست که در دوران پریود و بعد از زایمان برای تقویت زائو پخته می شود. غذایی خوشمزه که درعین سادگی، میتوان نیاز بدن مادر را برای بازیابی قوای جسمی، تامین کند.
مواد لازم کاچی زایمان
مواد لازم | مقدار |
کره حیوانی | 4 قاشق آب شده |
آب ولرم | 2/5 لیوان |
عسل یا نبات | به میزان لازم |
گلاب | 2 قاشق غذاخوری |
زعفران دم کرده | به میزان لازم |
پودر دارچین | به مقدار لازم |
گردو، فندق، پسته و بادام | به مقدار لازم |
زردچوبه | 2 قاشق غذاخوری |
آرد گندم | 150 گرم |
طرز تهیه مرحله به مرحله کاچی زعفرانی خوشمزه
- در مرحله اول و شروع پخت کاچی برای پریودی و زایمان، ابتدا قابلمه ای مناسب انتخاب کنید و آرد را درون آن ریخته و روی شعله متوسط قرار دهید.
- آرد با به خوبی تفت دهید تا خامی آرد رفع شده و رنگ آن به قهوهای بزند.
- بعد از تفت کامل آرد، کره حیوانی را درون قابلمه بریزید و به مدت 3 الی 4 دقیقه هم بزنید.
- حالا قابلمه را از روی شعله برداشته و کم کم آب ولرم را به ترکیب آرد و کره حیوانی، اضافه می کنیم و مرتب با یک همزن دستی میزنیم تا آرد گلوله گلوله نشود.
* درصورتی که آرد گلوله گلوله شد آن را از صافی عبور میدهیم تا باز شود.
- دراین مرحله از طرز تهیه کاچی پس از انجام مراحل بالا و زمانیکه آرد به غلظت مطلوبی رسید، دوباره آن را روی شعله قرار دهید و عسل و یا نباتی که آماده کرده اید را درون قابلمه بریزید و دوباره مواد داخل قابلمه را به خوبی هم بزنید تا کامل در آب حل شود.
- وقتی آب موجود در قابلمه شروع به جوش آمدن کرد، گلاب، زردچوبه و زعفران دم کرده را به مواد داخل قابلمه اضافه کرده و دوباره هم بزنید. این کار را تا زمانی ادامه دهید تا وسط قابلمه حباب هایی ایجاد شود.
- زمانی که این حباب ها را دیدید باید 2 دقیقه هم زدن را ادامه دهید و سپس شعله را خاموش کنید و یک دم کنی روی قابلمه قرار دهید تا به خوبی دم بکشد؛ برای این کار حدود 15 دقیقه زمان لازم دارید.
- پس از گذشت این مدت زمان، کاچی شما آماده است. می توانید با پودر دارچین و مغزهای آسیاب شده آن را تزیین کنید و برای زائو سرو کنید تا این دسر خوشمزه و مقوی را نوش جان کرده و انرژی از دست رفته خود را بدست آورد.
نکته: توجه نمایید مقدار مواد اولیه و دستور تهیه برای 3 نفر مناسب است.
برای درست کردن کاچی احتیاجی به زردچوبه نیست فقط زعفران خوشمزه اش می کند
درسته
برای کسی که تازه زایمان کرده و نیز پریودی باید بجای زعفران از زردچوبه استفاده کرد زیرا زعفران خونریزی را تشدید میکند و زردچوبه باعث میشه نفخ روده و دردهای شکمی رفع بشه درضمن آرد برنج سهل الهضم و آرد گندم کمی سنگین و هضم آن سختتر است . متاسفانه کسی به این موارد توجه نمیکنه و اغلب برای خوشمزگی و تبلیغ این پست هارو میزارن
برای تهیه کاچی برای کسی که تازه زایمان کرده یا پریودی باید به جای زعفران از زردچوبه استفاده کرد زیرا زعفران باعث تشدید خونریزی میشود.زرچوبه نفخ روده ها و دردهای شکمی را مرتفع میکند . درضمن آرد برنج سهل الهضم و آرد گندم کمی سنگین و دیرهضم است.