خواص نارنجی خوشمزه: خرمالو را در سرما فراموش نکنید!

خواص نارنجی خوشمزه: خرمالو را در سرما فراموش نکنید!

خرمالو یکی از میوه‌هایی است که در نزد ایرانیان از دیر باز جایگاه ویژه دارد و همیشه زینت بخش سفره‌های ایرانیان به ویژه در مراسمات آیینی همچون شب چله بوده است. این میوه با ارزش دارای خواص و ویتامین‌های متعدد و البته فراوانی است و تاثیرات بسیار بی‌نظیری بر سلامت مصرف کنندگان دارد.

در این مطلب از نی نی بان قصد داریم که خواص این میوه را بررسی کنیم. با ما باشید:

1- سلامت گوارش

خرمالو یکی از میوه‌هایی است که سرشار از فیبر است و تاثیر فیبر بر سلامت دستگاه گوارش بر کسی پوشیده نیست. مصرف مواد غذایی که سر شار از فیبر هستند موجب بهبود حرکات روده و تسهیل عمل دفع می‌شود و از این رو مانع از یبوست می‌شود. همچنین باعث بهبود بیماری تنبلی روده می‌شود و از این طریق موجب افزایش سلامت دستگاه گوارش و یا بهبود علایم بیماری‌هایی همچون یبوست مزمن و نیز تنبلی روده می‌شود، همچنین مصرف خرمالو موجب بهبود علایم زخم معده می شود.خواص نارنجی خوشمزه: خرمالو را در سرما فراموش نکنید!

2- بهبود کیفیت بینایی

یکی از ویتامین‌هایی که تاثیر بسیار زیادی بر سلامت بینایی و قدرت دید افراد دارد، ویتامین A است. خرمالو به وفور در ترکیبات خود دارد و از دیگر سو، خرمالو سر شار از ویتامین‌های گروه B است. تاثیر این ویتامین‌ها به عنوان آنتی‌اکسیدان‌های قوی بر بهبود عملکرد چشم و بینایی ثابت شده است. همچنین در مطالعات ثابت شده است که خرمالو دارای مقادیر زیادی از لوتئین و زاگزانتین است که این ترکیبات نیز در بهبود عملکرد بینایی بسیار موثر هستند.

3-تقویت لثه با مصرف خرمالو

یکی از بیماری­های موجود در لثه در افراد مختلف خون ریزی لثه است که به دلایل مختلف ممکن است ایجاد شود اما یکی از دلایل مهم خون ریزی لثه کمبود ویتامین C است که همانطور که اشاره کردیم خرمالو مملو از مقادیر قابل توجهی از ویتامین C است که برای ممانعت از خون ریزی لثه بسیار مفید و کار ساز خواهد بود از این رو اگر از خون ریزی لثه رنج می­برید از مصرف روزانه خرمالو به عنوان منبع سرشار ویتامین C غافل نشوید.

4- خواص شگفت انگیز در کنترل سرطان

خرمالو دارای مقادیر بسیار بالایی از آنتی‌اکسیدان‌های مختلف است. یکی از فواید آنتی‌اکسیدان‌ها ممانعت از فعالیت مخرب رادیکال‌های آزاد در بدن است، و رادیکال‌های آزاد یکی عوامل اصلی ایجاد سرطان‌های مختلف در بدن هستند. از این رو، مصرف مواد غذایی که دارای مقادیر بالای آنتی‌اکسیدان باشند مانع از فعالیت رادیکال‌های آزاد مخرب موجود در بدن شده و در نتیجه از ایجاد سرطان و نیز پیشرفت آن ممانعت می‌کند. و از آنجا که خرمالو دارای مقادیر بسیار زیادی از آنتی‌اکسیدان‌های مختلف است، می‌تواند تاثیرات بسیار شگرفی در جلوگیری از ایجاد سرطان‌های مختلف و یا درمان و کنترل پیشرفت آن داشته باشد.

5-افزایش سلامت قلب با مصرف خرمالو

امروزه بیماری‌های قلبی و عروقی یکی از دلایل مهم مرگ و میر در سراسر جهان به ویژه در جوامع و کشورهای در حال توسعه است. زیرا بشر امروزه دارای الگوی غذایی غلط و نیز شیوه زندگی نامناسب است و همچنین زندگی پر استرس ماشینی فشار مضاعفی را بر قلب انسان وارد می‌کند. از این رو، بیماری‌های قلبی روز به روز در حال گسترش است.

6- افزایش سیستم ایمنی بدن

یکی از تاثیرات آنتی‌اکسیدان‌ها به ویژه ویتامین C تقویت سیستم ایمنی و افزایش تعداد گلبول‌های سفید است. گلبول‌های سفید یکی از سدهای دفاعی بدن در برابر حمله ویروس‌ها، باکتری‌ها و قارچ‌ها است. از این رو، مصرف خرمالو به طور روزانه، به ویژه در فصول سرد سال که شیوع بیماری‌هایی مثل سرماخوردگی و آنفولانزا بیشتر است، مانع از ابتلا به بیماری‌های ویروسی و باکتریایی همچون سرماخوردگی و آنفولانزا می‌شود و یا در افراد مبتلا موجب تسریع روند بهبود بیماری می‌شود و نیز موجب کاهش شدت علائم می‌گردد.

سخن آخر

خرمالو به خانواده خوش رنگ و لعاب مرکبات تعلق دارد. وقتی گرمای تابستان جای خود را به خنکای پاییز و سرمای زمستان می‌دهد، این میوه نارنجی رنگ خوشمزه و آبدار، زیبایی فصل سرما را چند برابر می‌ کند.

1 دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا