طرز تهیه آش شله قلمکار به روش مجلسی همراه با نکات طلایی!

طرز تهیه آش شله قلمکار به روش مجلسی همراه با نکات طلایی!

آش شله قلمکار یک غذای اصیل ایرانی است که از گذشته های دور درست میشده و بیشتر در ماه رمضان طبخ میشود. این غذا به صبر و حوصله زیادی نیاز دارد ولی نتیجه نهایی آن عالی خواهد بود.آش شله قلمکار

در ادامه به آموزش پخت این آش خواهیم پرداخت. با ما همراه باشید:

مواد لازم برای آش شله قلمکار:

نخود سه چهارم ليوان

لوبيا چيتي سه چهارم ليوان

لوبيا قرمز نصف ليوان

لوبيا سفيد نصف ليوان

عدس نصف لیوان

ماش یک لیوان

بلغور گندم يک ليوان

برنج نيم دانه نصف ليوان

سبزي آش يک كيلو

ترخون و مرزه يک ليوان

گوشت با استخوان 500 گرم

پياز 4 عدد

زردچوبه به میزان لازم

فلفل به میزان لازم

نمک به میزان لازم

مرحله اول تهیه آش شله قلمکار

ابتدا حبوبات به جز عدس را از شب قبل خیس کنید و سعی کنید چند باری آبشان را عوض کنید تا علاوه بر اینکه نفخ شون برود راحت تر پخته شوند. عدس را هم یک ساعت قبل از پخت خیس کنید کافی است.

مرحله دوم

برای شروع گوشت با استخوان را در یک قابلمه به همراه پیاز و آب زیاد روی حرارت قرار می دهیم تا بپزد. آب زیاد می ریزیم چون بعدا آب گوشت را به آش اضافه می کنیم. بعد از اینکه گوشت ، پخت استخوان های آن را جدا می کنیم و گوشت را به وسیله گوشتکوب دستی می کوبیم.

مرحله سوم

در این مرحله دوعدد پیاز را به صورت نگینی و ریز خرد می کنیم و آن را در قابلمه که برای آش در نظر گرفته ایم به همراه کمی روغن تفت می دهیم. بعد از تفت ، کمی زردچوبه هم اضافه می کنیم و دوباره تفت می دهیم. سپس نخود ، لوبیا چیتی و لوبیا قرمز را همراه آب گوشت به قابلمه آش اضافه می کنیم.

مرحله چهارم

سپس حرارت زیر قابلمه را زیاد می کنیم تا آب به جوش بیاید و بعد از اینکه به جوش آمد حرارت را کم می کنیم تا به مدت دو ساعت همه مواد به خوبی و با حرارت ملایم بپزند. هر جا احساس کردید که آب آش کم است می توانید مقدار آب جوش اضافه کنید.

مرحله پنجم

بعد از اینکه حبوبات نیم پز شدند بلغور ، برنج ، ماش و عدس را اضافه می کنیم و حدود یک ساعت صبر می کنیم تا حبوبات بپزند. بعد از یک ساعت گوشت پخته و کوبیده شده را به همراه سبزی ها که از قبل خرد کردیم اضافه می کنیم. سپس سریع پیاز داغ درست می کنیم و نصف پیاز داغ را به همراه نمک و فلفل سیاه به قابلمه آش اضافه می کنیم و حدود یک ساعت دیگر منتظر می مانیم تا آش با حرارت ملایم بپزد و جا بیفتد. در این مدت هر از گاهی آش را هم بزنید تا ته نگیرد.

مرحله ششم

پس از اینکه آش شله قلمکار به خوبی پخت و جا افتاد حرارت زیر قابلمه را خاموش می کنیم و آن را در ظرف سرو می کشیم و به همراه پیاز داغ و کشک تزیین می کنیم. امیدوارم از خوردن این آش شله قلمکار خوشمزه لذت ببرید.آش شله قلمکار

نکات مهم در تهیه آش شله قلمکار:

_کسانی که دوست دارند، آش را غلیظ‌تر میل کنند، باید یک لیوان آب قلم را درون قابلمه بریزند و اجازه بدهند که خوب در ترکیب آش بجوشد.

_برای اینکه آش طعم بسیار خوبی پیدا کند، باید از سبزی تازه استفاده کنید.

_این آش باید حسابی هم زده شود. بنابراین، تا جایی که می‌توانید در زمان اضافه‌کردن ترکیبات مختلف به یکدیگر، محتویات قابلمه را هم بزنید.

_بهتر است که برای له‌کردن و کوبیدن مواد مختلف آش از گوشت‌کوب برقی کمک بگیرید. در این صورت، ترکیب آش یک‌دست‌تر می‌شود و بیشتر کش می‌آید.

_برای آماده‌کردن آش شله قلمکار باید حواستان به خیس‌کردن حبوبات از شب قبل باشد. این کار باعث گرفتن نفخ آنها می‌شود.

_گوشتی که در این آش به ‌کار می‌رود باید گوشت سردست گوسفند و بدون استخوان باشد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا