طرز تهیه کلوچه مغزدار با عطر و طعم بی نظیر!

طرز تهیه کلوچه مغزدار با عطر و طعم بی نظیر!

کلوچه مغزدار یکی از انواع کلوچه‌های خوشمزه و لذیذ است که بافتی لطیف دارد. این کلوچه ساده را می‌توانید با طعم‌های مختلف از طریق روش‌های متنوع درست کنید. این کلوچه، مناسب برای پذیرایی و مهمانی‌هاست و با آسانی و سرعت تهیه می‌شود.طرز تهیه کلوچه مغزدار با عطر و طعم بی نظیر!

در ادامه با طرز تهیه این کلوچه مغزدار آشنا خواهیم شد:

مواد لازم کلوچه مغزدار:

رد۴۵۰ گرم
شکر۲۵ گرم
وانیلیک چهارم قاشق چایخوری
شیر ولرم۲۵۰ میلی لیتر
خمیر فوری۶ گرم مایه
کنجدبه مقدار لازم
زعفران دم کردهبه مقدار لازم
تخم مرغ۱ عدد
روغن مایع۱۱۰ گرم

مواد میانی کلوچه مغزدار:

گردو۱۵۰ گرم
دارچین۱/۲ ق چای خوری
زنجبیل۱/۲ ق چای خوری
خرما۲۵۰ گرم

طرز تهیه کلوچه مغزدار با عطر و طعم بی نظیر! مرحله اول

ابتدا خمیر ترش یا مایه خمیر را با شیر و کمی شکر مخلوط می کنیم و روی آن را به مدت ۱۰ دقیقه می بندیم تا خمیر عمل بیاید. علامت به عمل آمدن خمیر این است که جای انگشت تان بر روی خمیر باقی می ماند.

مرحله دوم

پس از اینکه خمیر عمل آمد، باقی مانده شکر را همراه با روغن و وانیل به خمیر اضافه می کنیم. همه این مواد را به خوبی هم زده و سپس آرد را به تدریج به آنها اضافه می کنیم. با اضافه کردن آرد به تدریج خمیر را هم می زنیم تا یکدست شده و تا زمانی آرد را به مخلوط اضافه می کنیم که خمیر به دست نچسبد.

مرحله سوم

هنگامی که خمیر را به اندازه کافی ورز دادیم، روی آن را پوشانده و به مدت نیم ساعت در دمای محیط قرار می دهیم تا خمیر پف کند. اکنون زمان درست کردن مواد داخل کلوچه است.هسته خرماها را بیرون آورده و پوست خرماها را جدا کنید. کمی خرماها را در داخل ماهیتابه تفت دهید تا نرم شوند. سپس خرماها را با قاشق له کرده و با گردوی ریز شده و دارچین و زنجبیل ترکیب کنید.

مرحله چهارم
حدود ۵۰ گرم از خمیر آماده شده را جدا کرده و با دست حالت می دهیم. سپس مقداری از مواد میانی را در وسط خمیر قرار داده و به شکل یک نارنگی آن را در یک سینی از قبل چرب شده قرار می دهیم. سپس با مهر مخصوص کلوچه روی آن را فشار داده تا کلوچه ها پهن شوند.

مرحله پنجم

یک عدد زرده تخم مرغ را با کمی زعفران و یک قاشق چایخوری شکر و یک قاشق شیر مخلوط می کنیم و همه این مواد را با قلمو بر روی کلوچه می مالیم. مرحله پنجم و ششم را برای همه خمیر و مواد باقی مانده نیز انجام می دهیم.

مرحله ششم

در نهایت بر روی همه کلوچه ها جهت تزئین کنجد می ریزیم. فر را که از قبل گرم شده است، بر روی حرارت ۲۰۰ درجه سانتی گراد تنظیم کرده و به مدت ۲۰ تا ۲۵ دقیقه در داخل فر قرار می دهیم. اکنون کلوچه خانگی خوشمزه و مغزدار آماده شده است. می توانید آن را نوش جان کنید.طرز تهیه کلوچه مغزدار با عطر و طعم بی نظیر!

سخن آخر

کلوچه یکی از شیرینی های سنتی و خوشمزه ایرانی است و بسیاری از افراد چای خود را همراه با کلوچه میل می کنند. کلوچه خانگی مغزدار به دلیل داشتن مغز فواید زیادی دارد و به دلیل خوشمزه بودن کلوچه خانگی و سنتی در تمام نقاط کشور تهیه می شود

 

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا