مهمترین نکات ترشی انداختن و روش های نگهداری

مهمترین نکات ترشی انداختن و روش های نگهداری

ترشی انداختن از اقدامات ضروری در هر خانه به حساب می آید.ترشی ها از مخلفاتی است که معمولا همراه با غذا سرو می شود و انواع و اقسام مختلفی دارد و رسپی های زیادی برای آن ها وجود دارد. ترشی ها طرفداران بسیار زیادی دارد و علاوه بر طعم و بوی خوشمزه آن، رنگ و روی زیبا و رنگارنگ آن ها به سفره ها روح میبخشند. اما دقت کنید برای داشتن یک ترسی خوب و مرغوب باید به نکات خاصی نوجه کنید.مهمترین نکات ترشی انداختن و روش های نگهداری

در ادامه به برخی از این نکات اشاره خواهیم کرد. با ما همراه باشید:مهمترین نکات ترشی انداختن و روش های نگهداری

مواد اولیه مرغوب

اولین نکته برای ترشی انداختن، تهیه بهترین مواد اولیه برای آماده‌سازی ترشی است. تازگی مواد اولیه تاثیر زیادی در بافت، طعم و کیفیت ترشی دارد. بهتر است مواد اولیه مورد نیاز برای ترشی انداختن را زمانی تهیه کنید که نهایتا ۲-۳ روز بعد قصد انجام این کار را داشته باشید و تا آن زمان مواد را در جای خنک نگهداری کنید تا تازه و سالم باقی بمانند. حتی ادویه‌های انتخابی برای ترشی نیز باید تازه باشند زیرا ادویه‌های قدیمی عطر و طعم چندانی به ترشی نمی‌دهند.

استفاده از سرکه مناسب

یکی دیگر از راهکارهای تهیه ترشی با کیفیت و خوش‌طعم استفاده از سرکه مناسب است. بهترین نوع سرکه برای تهیه ترشی، سرکه انگور، کشمش و سیب است. سرکه مصرفی در ترشی باید جوشانده شود تا مواد داخل آن کپک نزنند. البته بعد از جوشاندن سرکه باید آن را سرد کرد و سپس در ترشی استفاده کرد. به منظور تهیه بهترین سرکه یا مایع برای آماده‌سازی ترشی همچنین می‌توان از ترکیب ۱ به ۳ آب و سرکه نیز استفاده کرد. به طوری که ۳ برابر میزان آب از سرکه استفاده شده باشد.مهمترین نکات ترشی انداختن و روش های نگهداری

انتخاب ادویه مناسب

از دیگر نکاتی که به تهیه یک ترشی خوشمزه کمک می‌کنند، می‌توان به انتخاب ادویه مناسب اشاره کرد. از جمله ادویه‌های موثر در طعم‌سازی ترشی و خوشمزه کردن این چاشنی می‌توان به نمک، میخک، فلفل سبز، شوید خشک، سیاه دانه، گلپر، هل، نعناع خشک، پودر خردل، برگ مو، زردچوبه، فلفل سیاه و قرمز و زیره اشاره کرد.

استفاده از ظروف تمیز

از دیگر نکات ترشی انداختن که باید به آن توجه کرد، استفاده از ظروف تمیز و مناسب است. وجود کوچک‌ترین آلودگی در ظرف ترشی طعم و بافت ترشی را تغییر می‌دهد. برای مثال اگر ظرفی که ترشی در آن تهیه می‌شود چرب باشد، احتمال کپک زدن ترشی تا زمان رسیدن وجود دارد، خیس بودن ظرف هم اثری مشابه در کیفیت ترشی دارد. علاوه بر تمیز بودن ظروف، جنس آن‌ها هم برای ترشی انداختن اهمیت زیادی دارد. ظروف پلاستیکی که بیشتر افراد ترشی‌های خانگی را در آن‌ها آماده می‌کنند، گزینه چندان مناسبی برای این کار نیستند. تا حد امکان بهتر است از ظروف شیشه‌ای یا سفالی برای انجام این کار استفاده کرد.

نکات مهم تهیه ترشی:

1-بهتر است ترشی را در ظروف سفالی، بلوری یا چوبی بریزید و در آن‌ها نگهداری کنید. استفاده از ظروف پلاستیکی مردود است، زیرا نگهداری ترشی در ظروف پلاستیکی باعث خواهد شد تا پس از مدتی طعم ترشی تغییر کند. این مورد فرقی نمی‌کند که در خصوص چه نوع ترشی باشد. به طور مثال برای نگهداری ترشی لیته یا مخلوط و …؛ نباید از ظروف پلاستیکی استفاده کنید. معمولا استفاده از دبه‌های پلاستیکی به دلیل سایز بزرگ آن‌ها جذاب است؛ اما شما به جای آن‌، می‌توانید از ظروف شیشه‌ای کوچک‌تر در تعداد بیشتر استفاده کنید.

2-به‌طور کلی، چاشنی‌ها را در جای خشک و خنک و به‌دور از نور آفتاب نگهداری کنید؛ همچنین درِ ظرف را محکم ببندید که هوا وارد آن نشود. در این میان نگهداری ترشی در فریزر معنایی نداشته و همین که ظرف ترشی را در محلی خشک و خنک یا حداکثر یخچال قرار دهید، کفایت خواهد کرد.

3-باقیمانده‌ی ترشی سر سفره را به ظرف اصلی بازنگردانید؛ در غیر این صورت، این کار تمامی محتوای ظرف را غیرقابل‌استفاده می‌کند.

4-دقت کنید که قاشق یا ملاقه‌ای که با آن قصد برداشتن چاشنی را از ظرف اصلی دارید، حتماً تمیز و خشک باشد؛ حتی به‌اندازه‌ی نوک قاشق چربی شما را از تمامی چاشنی محروم خواهد کرد.

5-هر ماده‌ی خارجی که به ظرف ترشی وارد شده و در سطح سرکه‌ی آن شناور است، باید فوراً برداشته شود.

6-برای نگهداری ترشی در یخچال، دقت داشته باشید که حتما درب آن بسته باشد و بوی دیگر مواد غذایی داخل یخچال را به خود نگیرد. به علاوه پخش بوی سرکه باعث خواهد شد که کل فضای یخچال شما، عطر سرکه به خود بگیرد.مهمترین نکات ترشی انداختن و روش های نگهداری

سخن آخر

برای تهیه ی ترشی نکاتی را رعایت کنند که ترشی شما، نرم و خراب نشوند. نگهداری ترشی از مهم ترین نکات برای درست کردن ترشی است. ترشی به هضم غذا کمک می کند.

 

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا