کشک بادمجان: غذایی اصیل با طعمی بی‌نظیر و طرز تهیه‌ای آسان

کشک بادمجان، یکی از مشهورترین و خوشمزه‌ترین غذاهای سنتی ایرانی است که به خاطر طعم بی‌نظیر و سادگی در پخت، جایگاه ویژه‌ای در سفره ایرانیان دارد. این خورش اصیل و لذیذ را می‌توان به راحتی با مواد اولیه در دسترس مانند بادمجان، کشک، سیر، پیاز و ادویه در خانه تهیه کرد و از آن به عنوان ناهار، شام، پیش غذا یا افطار در ماه رمضان لذت برد.

مواد لازم:

  • بادمجان: 1 کیلوگرم
  • نمک: به مقدار لازم
  • زردچوبه: 1 قاشق غذاخوری
  • فلفل سیاه: نصف قاشق مرباخوری
  • نعنا خشک: 3 قاشق غذاخوری
  • پیاز: 1 عدد بزرگ
  • سیر: 6 حبه
  • گردوی آسیاب شده: 2 قاشق غذاخوری
  • کشک: نصف پیمانه
کشک بادمجان
کشک بادمجان

طرز تهیه:

  1. آماده کردن بادمجان‌ها:

    برای تهیه کشک بادمجانی خوشمزه، ابتدا بادمجان‌ها را پوست بگیرید و از وسط به دو نیم تقسیم کنید. برای جلوگیری از تلخ شدن کشک بادمجان، آن‌ها را به مدت نیم تا یک ساعت در آب نمک قرار دهید.

  2. سرخ کردن بادمجان‌ها:

    بادمجان‌ها را از آب نمک خارج کرده و آبکشی کنید و بگذارید آب آن‌ها خارج شود. سپس در تابه ای مقداری روغن بریزید و بادمجان‌ها را سرخ کنید. مراقب باشید که بادمجان‌ها بیش از حد سرخ نشوند.

  3. سرخ کردن پیازها:

    پیاز را پوست بگیرید و به صورت ریز و نگینی خرد کنید. در تابه ای دیگر با مقدار کمی روغن، پیازها را سرخ کنید تا با حرارت ملایم کاراملی رنگ شوند.

  4. افزودن ادویه‌ها:

    بعد از سرخ شدن پیاز، زردچوبه و فلفل سیاه را به پیازها اضافه کنید و کمی تفت دهید تا طعم ادویه‌ها به خورد پیازها برود و پیازها طعم بگیرند. سیر را نیز می‌توانید رنده یا خرد کرده و همراه پیاز سرخ کنید یا اینکه می‌توانید سیر را بدون سرخ کردن به کشک بادمجان اضافه کنید. این کار کاملا سلیقه‌ای است.

  5. تهیه نعناع داغ:

    سیر داغ و پیاز داغ را از تابه خارج کرده و کنار بگذارید. سپس نعناع را به همراه کمی روغن به تابه اضافه کنید و 30 ثانیه تفت دهید تا رنگ نعناع کمی تیر شود. (بیش از 30 ثانیه تفت دادن نعناع باعث تلخ شدن آن می‌شود.)

  6. له کردن بادمجان‌ها:

    بادمجان‌های سرخ شده را در تابه ای بریزید و با کمک چنگال یا گوشتکوب له کنید. پیاز داغ، سیر داغ، نعناع داغ و گردوی آسیاب شده را به آن اضافه کنید و چند بار هم بزنید تا تمام مواد به طور یکنواخت با یکدیگر ترکیب شوند.

  7. جا افتادن کشک بادمجان:

    تابه حاوی بادمجان را روی حرارت خیلی کم قرار داده و در تابه را بگذارید تا بادمجان به روغن بیفتد.

  8. اضافه کردن کشک:

    در این مرحله و پس از اینکه غذا به روغن افتاد، کشک را اضافه کرده و مخلوط کنید. بعد از افزودن کشک و هم زدن آن، مزه کشک بادمجان را چک کنید تا نمک و ادویه آن به میزان لازم باشد. سپس درب تابه را قرار دهید تا کشک و بادمجان به مدت 15 دقیقه دیگر روی حرارت بماند و جا بیفتد.

  9. سرو کشک بادمجان:

    بعد از گذشت این مدت، کشک و بادمجان را در ظرف مورد نظرتان بریزید و با نعناع داغ، پیاز داغ، کشک و گردو به سلیقه خود تزیین کنید. برای تزئین کشک بادمجان حتی می‌توانید کمی گوشت چرخ کرده را به همراه پیاز و رب تفت دهید و روی کشک بادمجان بریزید.

    کشک بادمجان
    کشک بادمجان

نکات تکمیلی:

  • برای جلوگیری از تلخ شدن کشک بادمجان، در خرید بادمجان به سراغ بادمجان‌های گوشتالو، براق، سنگین و بلند بروید.
  • برای گرفتن تلخی بادمجان و جذب روغن کمتر، بادمجان‌ها را به مدت 30 دقیقه در آب نمک قرار دهید.
  • بعد از سرخ شدن بادمجان‌ها، آن‌ها را در توری فلزی قرار دهید تا روغن اضافی‌شان به آرامی خارج شود.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا