10 اشتباه آشپزی که حتی بهترین سرآشپزهای دنیا هم انجام می دهند
اشتباه آشپزی ممکن است برای بهترین سرآشپزهای دنیا هم اتفاق بیفتد. هنر آشپزی یک چالش یا دغدغه محسوب میشود؛ زیرا به زمان، تمرکز و مهارت بالایی نیاز دارد. هدف یک آشپزی مطلوب، تهیه غذای سالم و خوشمزه است که به کف ماهیتابه نچسبد. یا این که سوخته و خام نباشد.
حتی اگر بهترین آشپز دنیا هم باشید، ممکن است باز هم ممکن است دچار خطاهایی بشوید. با یکدیگر این اشتباهات رایج را بررسی خواهیم کرد.
1. اولین اشتباه آشپزی جوشاندن پاستا در آب خیلی کم
اگر پاستا یا ماکارانی را در آبی بجوشانید که روی آن را نگرفته باشد به احتمال زیاد، خمیر میشود. بهتر است قبل از پختن پاستا یک ظرف مناسب انتخاب کنید. همچنین دقت کنید که آب روی پاستاها را گرفته باشد.
2. توجه نکردن به زمان پخت هر یک از مواد
یکی از 10 اشتباه آشپزی آن است که هر یک از ما فکر میکنیم تمام مواد مخلوط با هم دیگر میپزند! به عنوان مثال در تهیه خورشت سیر، پیاز، انواع ادویه و مواد پروتیینی را با هم مخلوط میکنیم تا بپزد. در این حالت سیر زودتر از همه میسوزد و جزغاله میشود. پس بهتر است اول پیاز را سرخ کنیم. در نهایت هنگام طلایی شدن پیازها، سیر را اضافه کنیم.
3. نمک زدن در آخر پخت رایج ترین اشتباه آشپزی
همه ما از مادرانمان شنیدهایم که نمک زدن اول کار، باعث نپز شدن مواد میشود. شاید این حرف علمی باشد اما بر روی طعم غذا تاثیر نامطلوبی میگذارد. بهتر است سر تایم غذا را بار بگذارید. همچنین هر از چند بار کمی نمک در آن بپاشید تا در آخر طعمش یکنواخت شود.
4. شکستن تمام تخم مرغ ها در یک ظرف
یکی دیگر از اشتباهات هنگام پخت و پز، شکستن تخم مرغها در یک ظرف و بر روی هم است. این کار باعث میشود که تخم مرغ فاسد شده، تشخیص داده نشود. همچنین ممکن است پوستههای تخم مرغ در بین زرده و سفیده به دام بیفتد. بهتر است اول هر کدام را در ظرف کوچک بشکنید و بعد در ظرف بزرگتر بیاندازید.
5. باز کردن گوشت چرخ کرده با قاشق
هنگام سرخ کردن گوشت چرخ کرده در ماهیتابه، ممکن است از قاشق برای باز کردن آن استفاده کنید. گوشت چرخ کرده یک حالت منسجم دارد که هنگام سرخ شدن ممکن است خوب در روغن پخش نشود. به همین منظور بهتر است از ابزار پوره کن سیب زمینی استفاده کنید. با این ترفند تمام قسمتهای گوشت چرخ کرده، یکسان سرخ میشود.
6. فراموشی آماده کردن مواد قبل از پخت و پز
یکی دیگر از ده اشتباه آشپزی، آماده نکردن وسایل و مواد قبل از پخت و پز است. اگر هول هولکی بخواهید مواد را با هم ترکیب کنید یا چند ماده مهم را فراموش کنید، قطعا غذای خوشمزه و رضایت بخشی نخواهید داشت. پس بهتر است از قبل مواد را آماده شده کنار بگذارید.
7. استفاده از چاقوهای کند یکی از معمولی ترین 10 اشتباه آشپزی
در آشپزخانه همه ما، چاقوهای کند و بلااستفاده وجود دارد. این چاقوها بسیار خطرناکند؛ زیرا به بافت گوشت و سایر مواد و همچنین انگشت دست شما آسیب میرسانند. بهتر است هر از گاهی چاقوهای خود را تیز کنید.
8. عدم نگهداری صحیح از مواد مختلف از جمله آووکادو
نگهداری درست از مواد غذایی، علاوه بر صرفه جویی در هزینه باعث بهبود طعم غذا هم میشود. میوههایی مانند آووکادو به زودی خراب میشوند. متاسفانه راه حلی برای جلوگیری از خراب نشدن آنها وجود ندارد. اما به نصف باقیمانده آن میتوان روغن زیتون مالید. سپس داخل ظرف در بسته و داخل یخچال نگهداری کرد.
9. پر کردن بیش از گنجایش قابلمه یا ماهیتابه
یکی دیگر از اشتباهات هنگام پخت و پز، پر کردن بیش از حد ظرف است. در این حالت مواد به خوبی ترکیب نمیشوند. همچنین با زیاد کردن حرارت، رطوبت و تازگی مواد گرفته خواهد شد.
10. عدم آگاهی از خواص و طرز پخت سیر
خیلی از افراد نمیدانند که هر مدل پختن سیر، چطور طعم غذا را دستخوش تغییرات قرار میدهد. اگر میخواهید غذایتان کاملا طعم سیر بدهد، آن را رنده کنید. در حالی که برای کاهش طعم سیر در غذا، آن را به صورت درسته میتوان استفاده کرد. از طرفی دیگر سیر خرد شده خاصیت بیشتری دارد.
سخن آخر در رابطه با 10 اشتباه آشپزی
آیا شما نکته دیگری را میدانید که برای آشپزی بهتر کمک کننده باشد؟ کدام یک از موارد بالا امتحان کردهاید؟ آیا شما هم همین مشکلات را هنگام طبخ غذا داشتید؟ تجربیات خود را با ما به اشتراک بگذارید.
منبع:
https://brightside.me/articles/10-cooking-mistakes-that-even-the-most-experienced-chefs-make-809499/