3 راه ساده تهیه نوقا خانگی؛ بهترین گزینه برای تغذیه بچه مدرسه ای ها
نوقا خانگی یکی از شیرینترین و جذابترین خوراکیها به عنوان میان وعده است. علاوه بر بچهها، بزرگترها نیز عاشق طعم لذیذ آن هستند. اگر در خانه بچه مدرسهای دارید و میخواهید یک خوراکی خوشمزه و مقوی برایش در نظر بگیرید، نوقا بهترین انتخاب است. احتمالا نام نوقا تبریزی را زیاد شنیده باشید. این شیرینی خوشمزه از لحاظ ظاهری و طعم شبیه به گز است. در حالی که طعم منحصر به فرد خود را دارد. در ادامه با سه مدل از پخت نوقا در خانه آشنا خواهید شد.
1. نوقا خانگی شکلاتی با بادام زمینی
مواد لازم:
- 125 گرم شکلات تلخ
- 50 گرم بادام زمینی بو داده
- 20 گرم کره
- 30 گرم شکر
- 2 قاشق غذاخوری پودر کاکائو
طرز تهیه نوقا خانگی شکلاتی:
- شکر را در داخل یک ماهیتابه بریزید و بگذارید بر اثر حرارت کاملا کاراملی شکل شود. در این فاصله بادام زمینی بو داده را خرد کنید. وقتی شکر کاراملی شکل شد، بادام زمینیها را اضافه کنید. بعد از چند دقیقه که شکر و بادام زمینی خوب حرارت دیدند، آن را از روی شعله بردارید.
- شکلات تلخ را به روش بن ماری آب کنید. در حین آب شدن شکلات، کره را به آن اضافه کنید. پودر کاکائو را به مواد اضافه کرده و خوب مخلوط کنید.
- حالا ترکیب شکر کاراملی با بادام زمینی را به مخلوط شکلات بن ماری شده اضافا کنید و خوب هم بزنید. ترکیب را در داخل قالبهای مربعی شکل یا هر ظرفی که دارید بریزید. اجازه دهید 6 ساعت در یخچال بماند، سپس سرو کنید.
2. نوقا نارگیلی
مواد لازم:
- 200 گرم پودر نارگیل یا نارگیل رنده شده
- 200 گرم شیر پرچرب
- 80 گرم گردو خرد شده (اختیاری)
طرز تهیه نوقا خانگی نارگیلی:
- شیر را در ظرفی ریخته و به مدت دو دقیقه با همزن دور تند یا همزن دستی آنقدر هم بزنید تا کف کند و غلیظ شود. حالا پودر نارگیل و گردو خرد شده را به آن اضافه کنید. کمی هم بزنید و اجازه دهید شیر خودش را بگیرد.
- در یک قالب مواد ترکیب شده را بریزید. میتوانید مواد را داخل یک سلفون یا کیسه فریزر به حالت رولی در آورید. ظرف یا رول نوقا خود را به مدت 12 ساعت در داخل یخچال نگهداری کنید. بعد آن را خارج کرده و به صورت سرد، نوش جان کنید.
3. نوقا بادام هندی
مواد لازم:
- 150 گرم بادام هندی خرد شده
- 200 گرم شکر
- 180 گرم خاک قند
- 200 گرم عسل
- 1 قاشق غذاخوری گلوکز
- 2 عدد سفیده تخم مرغ
طرز تهیه نوقا خانگی بادام هندی:
- یک قابلمه را روی حرارت متوسط بگذارید و عسل، شکر و گلوکز را درون آن با هم مخلوط کنید. ترکیب را هم بزنید تا به غلظت دلخواه برسد.
- برای آن که از غلظت مخلوط مطمئن شوید، یک تکه از آن را داخل آب سرد بیاندازید. وقتی خنک شد سعی کنید آن را به شکل توپ، گلوله گلوله کنید. اگر مثل توپ نشد پس دوباره ترکیب را حرارت دهید تا به غلظت کافی برسد.
- سفیدههای تخم مرغ را ان قدر هم بزنید تا پف کند. هنگامی که پف کرد ترکیب عسل، شکر و گلوکز را غلیظ شدهاند به آن اضافه کنید. آن را کم کم اضافه کنید تا کف کند. در این حین بادام هندی را اضافه کنید و هم بزنید.
- بر روی یک سطح صاف، خاک قند بپاشید. نوقا را بر روی سطح پهن کنید و سعی کنید آن را شکل دهید. بعد که احساس کردید خودش را گرفته است با چاقو آن را به اندازههای دلخواه در آورید. اجازه دهید 10 ساعت در دمای اتاق بماند. بعد از سرو کنید، نوش جان!
سخن آخر در رابطه با تهیه نوقا خانگی به عنوان میان وعده برای بزرگسالان و بچه ها
همان طور که گفته شد این شیرینی خوشمزه و بسیار مقوی برای میان وعده شیرین و دورهمیها مناسب است. محال است با یکبار درست کردن و خوردن آن، عاشق طعم بینظیرش نشوید! طرز تهیه و مواد مورد نیاز آن خیلی راحت است؛ پس دست به کار شوید و این دسر محشر را درست کنید. آیا شما تا به حال نوقا خوردهاید؟ یا این که در خانه نوقا درست کردهاید؟ تجربیات خود را با ما به اشتراک بگذارید.