بهترین رسپی فسنجون با گوشت قلقلی
فسنجون یکی از غذاهای محبوب ایرانی است که در انواع مختلف و با روشهای متفاوت در ایران تهیه میشود. در برخی مناطق ممکن است فسنجان به صورت شیرین یا ترش و یا ملس تهیه شود. همچنین انواع مختلفی از گوشت مورد استفاده قرار میگیرد، از جمله گوشت اردک، مرغ، بره و گوسفند. این تنوع در تهیه و انواع مختلف طعمها، فرصتی عالی برای کشف و تجربه طعمهای مختلف فسنجان را فراهم میکند.
مواد لازم جهت تهیه فسنجون:
گوشت چرخکرده | ۳۰۰ گرم |
گردو چرخکرده | ۲۰۰ گرم |
رب انار ملس | ۱ پیمانه |
پیاز | ۲ عدد متوسط |
رب گوجهفرنگی | ۱ قاشق غذاخوری سرخالی |
زعفران دمکرده (دلخواه) | ۳ قاشق غذاخوری |
شکر | به میزان لازم |
نمک و فلفل و زردچوبه و روغن | به میزان لازم |
مرحله اول تهیه فسنجون
در مرحله اول باید گردو خورشتی مرغوب را چرخ و لِه کنید. میتوانید گردو را ۲ بار چرخگوشت چرخ کنید، یا اینکه در میکسر ریخته و حسابی پورهاش کنید. هراندازه که گردو لِهتر باشد بهتر است؛ اما توجه کنید که بیش از اندازه آن را چرخ نکنید. سپس باید گردو را تفت دهید و برای پخت حاضر کنید. یکی از پیازها را با دندانه ریز، رنده کنید و با مقداری روغن و زردچوبه در قابلمهای مناسب تفت دهید. وقتی که سبک و شفاف شد، گردو چرخشده را به آن اضافه کنید. چند دقیقه تفت دهید تا بوی خامی گردو گرفته شود و رنگش نیز مقداری تیره شود.
مرحله دوم
حال ۲ تا ۳ لیوان آب سرد روی گردو بریزید و آن را روی حرارت ملایم قرار دهید تا بپزد. آب سر باعث میشود که به گردو شوک وارد شود و روغن بیشتری پس دهد. حتی برای سرعت بخشیدن به این روند، میتوانید ۲ قالب یخ نیز به آن اضافه کنید. در طرز تهیه قورمه سبزی نیز میتوانید برای روغن بیشتر، از همین روش استفاده کنید.
مرحله سوم
در این مرحله از طرز تهیه فسنجون با گوشت قل قلی باید به سراغ آمادهکردن گوشت بروید. پیاز دیگر را بردارید و آن را هم با دندانه ریز، رنده کنید. سپس با مشت، آب پیاز را حسابی بگیرید. پیازها را در یک ظرف مناسب بریزید و گوشت چرخکرده را به آن اضافه کنید. مقداری نمک و ادویه نیز اضافه کنید و شروع کنید به مخلوط کردن و ورز دادن. اگر گیاهخوار هستید، میتوانید گوشت را کلاً حذف کرده و بهجای آن از بادمجان استفاده کنید؛ در این صورت، شما یک غذا با بادمجان خواهید داشت که بسیار خوشمزه است.
مرحله چهارم
پس از آن حدوداً ۱۰ دقیقه گوشت را ورز دهید تا به انسجام کافی برسد. اگر حس کردید که گوشت بهاندازه کافی منسجم نیست، میتوانید مقداری آرد نخودچی به آن اضافه کنید و سپس مجدداً ورزش دهید. بعدازاین مرحله، بهاندازه یک گردو از گوشت بردارید و آن را کف دست خود قلقلی کنید. سپس هرکدام را در روغن سرخ کنید. توجه کنید و که هر طرف گوشتها به یک اندازه سرخ شود.
مرحله پنجم
گوشت قلقلی سرخشده را کنار بگذارید. حدوداً ۳۰ تا ۴۰ دقیقه قبل از پایان پخت، نوبت به اضافهکردن رب انار میرسد. میتوانید رب انار را با ۲ قاشق غذاخوری شکر مخلوط کنید و سپس به قابلمه اضافه کنید. مقداری مواد را هم بزنید تا یکدست شوند. میزان شکر را بسته به سلیقه خود میتوانید کمتر یا بیشتر کنید. بسته به سلیقه خود، رب گوجه و زعفران دمکرده را نیز در همین مرحله اضافه کنید.
مرحله ششم
گوشت قلقلی را نیز در همین زمان اضافه کنید. توجه داشته باشید که اگر گوشت زیاد از حد در قابلمه بماند و جوش بخورد، ممکن است وا برود. بعد از این مدت زمان، طرز تهیه فسنجون با گوشت قلقلی به پایان میرسد و خورشت آماده سرو کردن است. بد نیست این را هم بدانید که فسنجون بدون گوشت با بادمجون نیز بسیار محبوب و خوشمزه است.
کلام آخر
فسنجان، از محبوب ترین انواع خورشت ایرانی است و کوچک و بزرگ همه آن را دوست دارند. این خورشت از خورشتهای مجلسی است و اگر با گوشت طبخ شود، میتواند حتی مجلسیتر هم باشد.