بایمابدن در عصرهای پاییزی، زمانی که نسیم پاییزی برگهای درختان را روی زمین پخش میکند و نوید سرمای زمستان را به ما میدهد؛ نوشیدن یک لیوان دمنوش گیاهی، گرمای تابستان را به قلبهای ما بازمیگرداند. دمنوشهای گیاهی، با عطرها و طعمهای اغواگرشان، ما را با خود به دنیای پر از آرامششان میبرند.
دمنوشهای گیاهی، نه تنها آرامشبخش هستند، بلکه سرشار از خواص درمانی نیز هستند و سلامت را به روح و جسم ما ارزانی میدهند.
در این مقاله، قصد داریم چند دمنوش جادویی را به همراه طرز تهیه دمنوش برای عصرهای پاییزی را معرفی کنیم.
بدن انسان در روزهای سرد پاییز و زمستان، به دلیل نوسانات آب و هوایی و ویروسهایی که در فصلهای سرد، ویروسهای بیماری زا، کاهش فعالیتهای روزانه، استرس و افسردگی ناشی از تغییرات فصلی، ممکن است تعادلش به هم بخورد و سیستم ایمنی بدن ضعیف شود. در این حالت، میتوانیم برای حمایت از بدن از دمنوشهای گیاهی استفاده کنیم و بدن را تقویت کنیم.
برای تهیه دمنوشهای گیاهی، از گیاهان خشک استفاده میکنیم. ممکن است این گیاهان را قبلا در باغ خود کاشته باشید یا اینکه میتوانید آنها را از عطاریها تهیه کنید. برای تهیه این دمنوشها، به هیچ وسیله خاصی نیاز ندارید. تنها داشتن یک قوری برای دم کردن دمنوش کافیست.
برای اندازهگیری، مقیاس خاصی وجود ندارد شما براساس نیاز خود میتوانید از یک قاشق غذاخوری یا حتی یک فنجان کوچک استفاده کنید. تنها چیزی که اهمیت دارد، رعایت کردن نسبتهای بین مواد اصلی است.
هنر ظریف ترکیب گیاهان برای تولید دمنوش پاییزی
ایجاد یک دمنوش پاییزی خوب، یک هنر است. در واقع میتوان گفت، هنر درست کردن دمنوشهای خوش عطر، ترکیب گیاهان با نسبتهای متعادل و درست است. ممکن است ترکیب حاصل از نظر درمانی، خواص زیادی داشته باشد اما مزه آن مورد پسند شما نباشد.
نباید فراموش کنیم که افراط کردن در مواد اولیه، کار درستی نیست. به عنوان مثال برخی از گیاهان، مانند دانه رازیانه و نعناع فلفلی را نباید به مقدار زیاد استفاده کرد و می توان از گیاهانی با طعمهای کمتر در کنار آنها استفاده کرد. یکی از این گیاهان، گل ختمی است.
طرز تهیه دمنوش برای عصرهای پاییزی
دمنوش گل بنفشه
این دمنوش برای تسکین سرفههای خشک در فصل سرما بسیار مفید است.
طرز تهیه:
- ۷۰ گرم برگهای تازه گل بنفشه را آب سرد شسته و سپس با نیم لیتر بجوشانید.
- بعد از ۱۲ ساعت آب، سبز رنگ می شود. در این مرحله آن را از صافی رد کرده.
- این ترکیب را میتوانید در یخچال نگهداری کنید.
دمنوش زنجبیل و لیمو و نعناع
این دمنوش برای سرماخوردگی به خصوص در فصلهای سرد، توصیه میشود.
طرز تهیه:
- ما، برای این دمنوش به حدود ۱ قاشق غذاخوری زنجبیل تازه رنده شده نیاز داریم.
- زنجبیلها را به همراه چند برش لیمو تازه و چند برگ تازه نعناع، ترکیب کنید.
- ترکیب حاصل را در قوری ریخته و به آن آب جوش اضافه کنید. سپس آن را به مدت ۱۰ دقیقه دم کرده و از صافی رد کنید.
دمنوش چهارگل
این دمنوش برای درمان سرماخوردگی، معجزه میکند.
طرز تهیه:
- برای تهیه این دمنوش به ترکیبی از گل گاوزبان یا پنیرک، گل ختمی، گل بنفشه و گل محمدی، نیاز داریم.
- باید از هر کدام از این گیاهان را به نسبت یکسان استفاده کنید.
- سپس ترکیب حاصل، آب جوش اضافه کنید و آن به مدت ۱۵ دقیقه در قوری دم کنید.
به عنوان یک دمنوش گرمازایی برای فصل زمستان، میتوانید از دمنوش “چای زنجبیل با عسل” بهرهبرید. این دمنوش علاوه بر ارائه گرمای طبیعی، دارای خواص آنتیباکتریال و ضد التهابی میباشد. در زیر، دستور تهیه و خواص این دمنوش را بیان کردهام:
دمنوش زنجبیل، دارچین و بادیان ستاره ای با عسل
این دمنوش خواص آنتی باکتریال و ضد التهابی دارد و برای فصلهای سرد مناسب است. این دمنوش برای مقابله با عفونتهای دستگاه تنفسی بسیار موثر است. همچنین برای درمان سرماخوردگی و آنفولانزا توصیه میشود.
طرز تهیه:
- یک عدد زنجبیل تازه را خرد کنید و به آن آب جوش اضافه کنید.
- سپس به ترکیب حاصل یک عدد چوب دارچین و یک عدد بادیان ستارهای اضافه کنید.
- این ترکیب را به مدت حدود ۱۰-۱۵ دقیقه در قوری دم کنید.
- شعله گاز را خاموش کرده و اجازه دهید دمنوش از حرارت بیفتد، سپس به مقدار دلخواه عسل به آن اضافه کنید.