کلوچه مغزدار یکی از انواع کلوچههای خوشمزه و لذیذ است که بافتی لطیف دارد. این کلوچه ساده را میتوانید با طعمهای مختلف از طریق روشهای متنوع درست کنید. این کلوچه، مناسب برای پذیرایی و مهمانیهاست و با آسانی و سرعت تهیه میشود.
در ادامه با طرز تهیه این کلوچه مغزدار آشنا خواهیم شد:
مواد لازم کلوچه مغزدار:
رد
۴۵۰ گرم
شکر
۲۵ گرم
وانیل
یک چهارم قاشق چایخوری
شیر ولرم
۲۵۰ میلی لیتر
خمیر فوری
۶ گرم مایه
کنجد
به مقدار لازم
زعفران دم کرده
به مقدار لازم
تخم مرغ
۱ عدد
روغن مایع
۱۱۰ گرم
مواد میانی کلوچه مغزدار:
گردو
۱۵۰ گرم
دارچین
۱/۲ ق چای خوری
زنجبیل
۱/۲ ق چای خوری
خرما
۲۵۰ گرم
مرحله اول
ابتدا خمیر ترش یا مایه خمیر را با شیر و کمی شکر مخلوط می کنیم و روی آن را به مدت ۱۰ دقیقه می بندیم تا خمیر عمل بیاید. علامت به عمل آمدن خمیر این است که جای انگشت تان بر روی خمیر باقی می ماند.
مرحله دوم
پس از اینکه خمیر عمل آمد، باقی مانده شکر را همراه با روغن و وانیل به خمیر اضافه می کنیم. همه این مواد را به خوبی هم زده و سپس آرد را به تدریج به آنها اضافه می کنیم. با اضافه کردن آرد به تدریج خمیر را هم می زنیم تا یکدست شده و تا زمانی آرد را به مخلوط اضافه می کنیم که خمیر به دست نچسبد.
مرحله سوم
هنگامی که خمیر را به اندازه کافی ورز دادیم، روی آن را پوشانده و به مدت نیم ساعت در دمای محیط قرار می دهیم تا خمیر پف کند. اکنون زمان درست کردن مواد داخل کلوچه است.هسته خرماها را بیرون آورده و پوست خرماها را جدا کنید. کمی خرماها را در داخل ماهیتابه تفت دهید تا نرم شوند. سپس خرماها را با قاشق له کرده و با گردوی ریز شده و دارچین و زنجبیل ترکیب کنید.
مرحله چهارم
حدود ۵۰ گرم از خمیر آماده شده را جدا کرده و با دست حالت می دهیم. سپس مقداری از مواد میانی را در وسط خمیر قرار داده و به شکل یک نارنگی آن را در یک سینی از قبل چرب شده قرار می دهیم. سپس با مهر مخصوص کلوچه روی آن را فشار داده تا کلوچه ها پهن شوند.
مرحله پنجم
یک عدد زرده تخم مرغ را با کمی زعفران و یک قاشق چایخوری شکر و یک قاشق شیر مخلوط می کنیم و همه این مواد را با قلمو بر روی کلوچه می مالیم. مرحله پنجم و ششم را برای همه خمیر و مواد باقی مانده نیز انجام می دهیم.
مرحله ششم
در نهایت بر روی همه کلوچه ها جهت تزئین کنجد می ریزیم. فر را که از قبل گرم شده است، بر روی حرارت ۲۰۰ درجه سانتی گراد تنظیم کرده و به مدت ۲۰ تا ۲۵ دقیقه در داخل فر قرار می دهیم. اکنون کلوچه خانگی خوشمزه و مغزدار آماده شده است. می توانید آن را نوش جان کنید.
سخن آخر
کلوچه یکی از شیرینی های سنتی و خوشمزه ایرانی است و بسیاری از افراد چای خود را همراه با کلوچه میل می کنند. کلوچه خانگی مغزدار به دلیل داشتن مغز فواید زیادی دارد و به دلیل خوشمزه بودن کلوچه خانگی و سنتی در تمام نقاط کشور تهیه می شود